Agenda

Waar vind U ons in de regio?
De voorstellingen van het groentetheater-op-tournee:

  • Op de natuurdag op Landgoed ‘Het Leusveld’ (datum volgt)

Vooraankondiging Oogstfeest
Het Oogstfeest valt dit jaar op: zondag 16 september 2018

Restaurant Eetlokaal uit Zevenaar & Tuinderij de Meander uit Brummen organiseren:

DE HELE KIP ÉN AANSLUITEND DINER MET ALLE ONDERDELEN VAN DIE HELE KIP

Chef de cuisine: Hertzog Olivier
Cursusleiding: Sanne van der Velden en Henk Wansink
Plaats van handeling: Restaurant Eetlokaal in Zevenaar
Datum: 25 september 2017
Aanvang cursus: 14.00
Aanvang diner: +/- 18.00
Kosten van deze cursus én aansluitend diner samen : € 95.00 (exclusief koffie/ thee/ drank)

In de workshop : de hele kip leert u een kip op de meest humane (kipvriendelijke) manier slachten, schoonmaken en vrijwel geheel benutten. Vooraf is er een korte theoretische inleiding over de kip en krijgt u alle stappen van het slachttraject en de verdere verwerking uitgelegd door de twee ervaringsdeskundigen. Tijdens de praktijk leert u de biologie van de kip in al zijn onderdelen kennen en leert u de ingewanden en organen ‘lezen’. Na afloop en beoordeling weet u welk leven de kip heeft gehad.
Nadat alle kippen op de juiste wijze zijn geslacht, geplukt en schoongemaakt krijgt elke cursist zijn eigen kip mee naar huis met suggesties hoe deze optimaal tot gerechten te verwerken.
Het diner: om de cursus compleet te maken volgt een diner waarbij chef Hertzog Olivier van Eetlokaal gerechten laat proeven waarbij u de hele kip in allerlei onderdelen en bereidingswijzen op een heel andere wijze nader leert kennen.
Het wordt een middag en een avond in het teken van een ode aan de kip, die na een periode van eieren leggen nu de basis vormt van een uitdaging om al die andere smaken tevoorschijn te krijgen. Eet smakelijk!
Aanmeldingen via: groenten@demeanderbrummen.nl