Meandercourant week 8

De nieuwe jongelui Ruben en Lea laten de Meander zien, ook op het internet. Ik heb de vrijheid genomen om hun woorden en foto’s ook hier te delen:

De natuur neigt duidelijk al naar de lente, de sneeuwklokjes staan te bloeien en de vogels zingen er vrolijk op los. Toch worden we soms tussen de zon door nog even herinnerd met een hagelbui dat het tóch echt pas februari is!

Mooie woorden van de nieuwe tuinders. Wat mij betreft een positieve ontwikkeling dat de Meander in de toekomst meer op het internet te vinden gaat zijn. Onszelf laten zien is een belangrijk onderdeel van het verspreiden van het gedachtegoed. De mensen die er open voor staan, kunnen zo een inkijkje nemen in het tuindersleven en zich wellicht verbinden met de tuinderij.

Ondertussen op de Meander

.. Ben ik weer voor een tijdje naar Portugal! Ik geef niet om Valentijnsdag, maar de liefde roept al wat langer. Hieronder de eerste foto van de boerderij. Het is groener geworden! Maar er is helaas nog niet genoeg regen gevallen.
.. Julia, ondersteund door een paar anderen, neemt de groentepakketten taken waar.
.. Maar Juul verdient ook weekend, vandaar de oproep of iemand wellicht af en toe op zaterdag in de winkel zou willen staan. Dit gaat om 10:00-14:00 en kan ook betaald. Een heel leuke manier om met de klantenkring in contact te komen!
.. Hebben Ruben en Lea de plantmachine goed onderzocht om deze aankomend seizoen goed te kunnen gebruiken. En dat seizoen klopt al op de deur.
.. Plantte mam sneeuwklokjes tussen de bomen die we voor pap hadden geplant. Pap was ook altijd bezig met sneeuwklokjes overal in de tuin planten; ze zijn overal te zien.

Pakketten:

Blijf alstublieft goed erop letten dat u uw eigen naamkaartje inlevert bij het ophalen van de pakketten op de boerderij! Als er een iemand een verkeerd kaartje inlevert wordt dat voor anderen erg verwarrend en werkt het systeem niet goed. Hartelijk dank!

Deze week in de pakketten, zoals u ook weer op de website kon zien https://www.demeanderbrummen.nl/weekinhoud-pakketten/ :

Groente
Eigen boerenkool, winterpeen, witlof, champignons, koolrabi

Extra groente voor het culi pakket:
IJsbergsla, spitskool, paprika, paksoy, uien, knoflook

Fruit
Mandarijnen, appels, peren.

Inspiratie: video’s over hoopgevende initiatieven

Bijen kunnen een enorme bron van inspiratie zijn voor ons. Hun manier van samenwerken en als het ware als één organisme leven kan ons leren hoeveel we kunnen bereiken als we samenwerken. Bovendien zijn bijen enorm belangrijk voor het in stand houden van onze ecosystemen, onder andere door het bestuiven van gewassen. Papa was zich hiervan bewust en hechtte grote waarden aan het houden van bijen op de Meander. Maar hij ging verder dan dat.

Pap was jarenlang onderdeel van de BD imkerwerkgroep. Studeren, bewustwording creëren over het belang van de bijen en manieren ontwikkelen om de bijen te beschermen zijn daar belangrijke onderdelen van. Ook wordt er een keer per jaar een BD-imkerdag georganiseerd, waar pap altijd veel aan bijdroeg. Met zijn uitgebreide kennis, vele contacten en producten uit de winkel van de meander voor de lunch. Dit jaar vindt de BD-imkerdag plaats op 14 maart. Zie de uitnodiging in deze link: Persbericht BD imkerdag 2020.pdf
Pap zal worden gemist en worden gememoreerd op het begin van de dag.

Ondertussen houdt het bijenvolk op de Meander zich rustig, hoewel met de warmere temperaturen ze zich vast weer gaan voorbereiden om uit te vliegen, met de lente op komst.

Namens het tuindersgenootschap van De Meander, een heel goede week gewenst.

Matthijs