Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen over onze groentepakketten.

Hoe kan ik me aanmelden?

Dit kan middels het bestelformulier. Bij vragen kunt u mailen naar groenten@demeanderbrummen.nl.

Is er een proeftijd en opzegtermijn?

Vanaf het moment van aanmelden geldt een proeftijd van vier weken. Wilt u na het verlopen van de proeftijd uw pakket opzeggen? Dan geldt een opzegtermijn van vier weken, dus vanaf de week dat u zich afmeld volgen er in principe dus nog vier pakketten.

Hoe vakantie of wijzigingen doorgeven?

Wijzigingen zoals vakantie of wijzigingen aan uw pakket geeft u door via de mail (groenten@demeanderbrummen.nl). Alleen dan kunnen wij garanderen dat dit goed en wel in de administratie verwerkt wordt. Aan of afmeldingen via een andere weg (dwz mondeling, telefonisch of op een ander mailadres) kunnen wij niet met garantie verwerken.

Ook is het erg belangrijk deze wijzigingen vóór maandag 12 uur aan ons door te geven om het de donderdag van diezelfde week al in te laten gaan. Op deze manier kunnen wij hier rekening mee houden met bestellen en oogsten. Wijzigingen die worden doorgegeven ná maandag 12 uur gaan mee voor de daaropvolgende week.

Waar kan het pakket opgehaald worden?

Op de boerderij in Brummen, in Eerbeek, Laag-Soeren, Dieren en Zutphen (Deventerweg, Zuidwijken en Noorderhaven). Wilt u zelf afhaalpunt zijn? Laat het ons dan weten!

Wanneer kan het pakket worden opgehaald ?

Op de boerderij in Brummen kunt u terecht op

  • donderdag tussen 14:00 tot 20:00
  • vrijdag tussen 8:00 en 20:00
  • zaterdag tussen 8:00 en 14:00
  • eventueel op maandag tussen 8:00 en 20:00

Op zondag is het bedrijf gesloten voor afhalen.

Op de afhaalpunten in Zutphen staat het pakket op donderdag vanaf 17:00 voor u klaar.

Op de afhaalpunten in Dieren en Laag-Soeren staat het pakket op donderdag vanaf 18:30 voor u klaar.

Op het afhaalpunt in Eerbeek staat het pakket op donderdag vanaf 19:00 voor u klaar.

Voor sommige afhaalpunten gelden specifiekere afhaaltijden, die u in de bevestigingsmail na uw aanmelding te horen krijgt.

Hoe gaat het met de betaling?

Wij hebben geen automatisch incasso. Abonnees worden verzocht een vierwekelijkse automatische overboeking in te stellen voor het bedrag van hun pakket naar de bankrekening van de Meander (NL20 RABO 0316 1849 69 t.n.v. De Meander). U ontvangt alle relevante gegevens en mededelingen omtrent de pakketten bij aanmelding.

Hoe gaat het met de pakketlevering rond feestdagen?

In principe leveren wij op alle feestdagen zoals normaal de pakketten, en is de winkel geopend volgens gebruikelijke openingstijden. Wijzigingen zullen bijtijds worden doorgegeven via onze nieuwsbrief en de homepagina van onze website.

Welke groenten zitten er in een pakket?

Dat is afhankelijk van de tijd van het jaar- bijvoorbeeld:

Voorjaar: raapsteeltjes, rucola, paksoi, sla, andijvie, koolrabi, bosbiet, bosui,spinazie, snijbiet, winterpostelein, veldsla en mosterdblad. De bladgroenten worden in het vroege voorjaar nog gecombineerd met bewaargroenten – zie winter.

Latere voorjaar: tuinbonen, spitskool, bloemkool, broccoli, asperges en rabarber.

Zomer: tomaten, komkommers, sperziebonen, snijbonen, courgettes, paprika, aubergine, bosprei, bospeen, knolvenkel, snijbiet, diverse sla.

Najaar: dit is het rijkste moment in het jaar. In uw pakket vindt u dan de zomer vruchtgroenten, gecombineerd met de afrijpende bewaargroenten: sperziebonen, snijbonen, tomaten, courgette, paprika, aubergine, suikermaïs, gewassen peen, andijvie, knolvenkel, diverse sla, pompoenen, zwarte kool, spinazie en koolrabi.

Winter: bewaargroenten zoals pompoenen, wortels, bieten, uien, knolselderij, pastinaken, rode/ witte kool afgewisseld en gecombineerd met verse bladgewassen zoals veldsla, winterpostelein, prei, boerenkool, savooiekool, spruitjes, witlof en schorseneren.

Wat als er een  groente in het pakket zit die ik niet ken?

Op de website kunt u altijd vanaf dinsdagavond zien wat er die week in het pakket zit. Op donderdag wordt er daarnaast een online nieuwsbrief verstuurd via de mail. Hiervoor kunt u zich aanmelden op de website, helemaal onderaan de pagina.
In deze nieuwsbrief staat altijd een recept voor één of meerdere groentes die week, en tips voor het gebruik van de eventuele onbekendere groentes. Daarnaast kunt u hierin het reilen en zeilen van het bedrijf meekrijgen, met foto’s, mededelingen en inspiratie.

 

Bij vragen kunt u altijd bellen naar 0643940116 of een email sturen naar groenten@demeanderbrummen.nl