Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen over onze groentepakketten.

Hoe aanmelden?

Dit kan middels het bestelformulier.  Bij vragen kunt u mailen naar groenten@demeanderbrummen.nl.

Is er een proeftijd en opzegtermijn?

Vanaf het moment van aanmelden geldt een proeftijd van vier weken. Wilt u na het verlopen van de proeftijd uw pakket opzeggen? Dan geldt een opzegtermijn van een vier weken.

Waar kan het pakket opgehaald worden?

Op de boerderij in Brummen, in Eerbeek (centrum en Wilhelminapark), Zutphen (Deventerweg en Zuidwijken), Dieren, Doesburg of Arnhem. Wilt u zelf afhaalpunt zijn, laat het ons dan weten.

Wanneer kan het pakket worden opgehaald ?

Op de boerderij in Brummen kunt u terecht vanaf donderdag 12:00 tot 18:00, op vrijdag tussen 8:00 en 18:00, op zaterdag tussen 8:00 en 14:00 en eventueel op maandag tussen 8:00 en 18:00. Op zondag is het bedrijf gesloten voor afhalen.

Op de afhaalpunten in Zutphen staat het pakket op donderdag vanaf 17:00 voor u klaar.

Op de afhaalpunten in Eerbeek, Dieren, Doesburg en Arnhem staat het pakket op donderdag vanaf 18:00 voor u klaar.

Welke groenten zitten er in een pakket?

Dat is afhankelijk van de tijd van het jaar- bijvoorbeeld:

Voorjaar: raapsteeltjes, rucola, paksoi, sla, andijvie, koolrabi, bosbietjes, bosui,spinazie, snijbiet, winterpostelein, veldsla en mosterdblad. De bladgroenten worden in het vroege voorjaar nog gecombineerd met bewaargroenten – zie onder winter.

Latere voorjaar: tuinbonen, peultjes, verse doperwten en capucijners. Spitskool, bloemkool, broccoli, asperges en rabarber.

Zomer: In de zomer komt hier nog bij: tomaten, komkommers, sperziebonen, snijbonen, courgettes, paprika, aubergine, bosprei, bospeen, knolvenkel, snijbiet, diverse sla.

Najaar: dit is het rijkste moment in het jaar. In uw pakket vindt u dan de zomer vruchtgroenten, gecombineerd met de afrijpende bewaargroenten: sperziebonen, snijbonen, tomaten, courgette, paprika, aubergine, suikermaïs, gewassen peen, andijvie, knolvenkel, diverse sla, pompoenen, zwarte kool, spinazi en koolrabi.

Winter: bewaargroenten zoals pompoenen, wortels, bieten, uien, knolselderij, pastinaken, rode/ witte kool afgewisseld en gecombineerd met verse bladgewassen zoals veldsla, winterpostelein, prei, boerenkool, savooiekool, spruitjes, witlof en schorseneren.

Wat als er een  groente in het pakket zit die ik niet ken?

Op de website kunt u altijd op dinsdag al zien wat er die week in het pakket zit. Op donderdag wordt er daarnaast een online nieuwsbrief verstuurd via de mail. Hiervoor kunt u zich aanmelden op de website, helemaal onderaan de pagina.
In deze nieuwsbrief staat altijd een recept voor één of meerdere groentes die week, alsmede een paar tips voor het gebruik van de eventuele onbekendere groentes. Daarnaast kunt u hierin het reilen en zeilen van het bedrijf meekrijgen, met foto’s, mededelingen en inspiratie.

Hoe gaat het met de betaling?

Abonnees worden verzocht om het bedrag van hun pakket(ten) over te maken op de bankrekening van de Meander (NL 20 RABO 031 61 84 969 t.n.v. VOF de Meander) handmatig of per zelf ingestelde automatische overboeking. Dit kan per week of per maand. U ontvangt alle relevante gegevens en mededelingen omtrent de pakketten bij aanmelding.

Hoe wijzigingen doorgeven of opzeggen?

Wijzigingen zoals vakantie, verandering in soort pakket of omvang geeft u door via de mail (groenten@demeanderbrummen.nl) alleen dan kunnen wij garanderen dat dit goed en wel in de administratie verwerkt wordt. aan of afmeldingen via een andere weg (dwz mondeling, telefonisch of op een ander mailadres) kunnen wij niet met garantie verwerken.

Ook is het erg belangrijk deze wijzigingen vóór maandag 12 uur aan ons door te geven om het de donderdag van diezelfde week al in te laten gaan. Op deze manier kunnen wij hier rekening mee houden met bestellen en oogsten. Wijzigingen die worden doorgegeven ná maandag 12 uur gaan mee voor de daaropvolgende week.

Er geldt 1 maand opzegtermijn. Vanaf de week dat u zich afmeld volgen er in principe dus nog vier pakketten.  Als u daartoe bereid bent, horen we graag even wat u tot opzegging heeft doen besluiten.

Bij vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact met ons op via mail of telefoon.

Aanmelden kan via het bestelformulier.

Bij vragen kunt u altijd bellen naar 0643940116 of een email sturen naar groenten@demeanderbrummen.nl