De boerderijwinkel

In de boerderijwinkel op het erf wordt een groot assortiment groenten, aardappelen, fruit, vlees, zuivel, boter, kaas en eieren en aanvullende droogwaren aangeboden.
Veel groenten van eigen teelt, van collega’s in de buurt en van Odin en Udea voor producten uit streken verderop. Droogwaren komen vnl. van Coöperatie De Nieuwe Band.

Aanbod

Van o.a. aardbeien tot courgettes, snijbonen, tomaten, komkommers en paprika’s in de zomer. Van andijvie en boerenkool tot spruiten en koolraap in de winter. Van raapsteeltjes en winterpostelein tot veldsla in het vroege voorjaar. Het hele jaar door uien , aardappelen en wortels. En wat er nog niet is kon er zo maar eens het komend seizoen wel zijn. Gele stokslabonen of zelfs paarse? Pattison of gele courgettes? Oerbieten of gele bieten of gekleurde snijbiet? Heerlijke bos- en waspeen “Milan” van een nieuwe selectie van Gärtnerei Piluweri uit Zuid-Duitsland? Voortdurend nieuwsgierig op zoek naar nieuwe teelten , smaken en soorten. Wanneer je er oog voor krijgt kun je de seizoenen leren kennen door ze op te eten.

Openingstijden

Dinsdag en vrijdag 13:30 – 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 14:00 uur

U bent van harte uitgenodigd voor de wekelijkse voorstellingen in ons groentetheater!
route: Google Maps

DSC04294

Leveranciers

Leveranciers aan de winkel naast de producten van eigen teelt zijn: de Korenblik uit Warnsveld (groenten), de Vijfsprong uit Vorden (groenten,zuivel en boerenkoeienkaas),de Kooihoek uit Exel (boerenschapenkaas),  het Gelders Eiland uit Lobith (appels en peren, vruchtensappen ,appelmoes en appel- en perenstroop), De Zwarte Bij – imkerij van Wim van Grasstek uit Renkum (honing), tuinderij Het Groene Weten uit Vorden (groenten), Gaos uit Swifterbant (aardappelen, groenten) , Ekoboerderij De Eerste uit Marknesse (groenten), Titus Brandsmahoeve uit Marknesse ( Zuyderzee asperges) en anderen. Alle producten van deze telers worden wekelijks of naar behoefte gebracht of gehaald.

Verder wordt het aanbod uitgebreid door Estafette Odin voor citrus, bananen en groenten, fruit, zuivel, droogwaren en boerenkaas die via het eigen netwerk niet te krijgen zijn. Ook door Udea wordt het aanbod uitgebreid, wanneer dit nodig is. Coöperatie De Nieuwe Band levert de aanvullende biologische droogwaren. Het aanbod daarvan is geleidelijk uitgebreid en vragen op dit gebied staat altijd vrij.

Winkelmeubilair

Sinds 2010 zijn de producten uitgestald op bijzondere kasten en schappen van inlands hout. De kast voor de droogwaren is gemaakt uit één boom – een ceder uit Eefde, die twee jaar op de wind is gedroogd en nagedroogd in de droogkamer. De groentestellingen zijn van Acacia gemaakt. De schappen bovenop de stellingen van Taxushout. Alle houtwerkzaamheden worden uitgevoerd door Eddy de Jong van Houtwerkt die er iets heel moois van wist te maken met inlands hout.

Ontmoetingsplek

Gevestigd is de boerderijwinkel in een gebouwtje op het erf dat eens dienst heeft gedaan als noodslachtgebouwtje bij de boerderij, die als Boerderij-Café gebouwd is. Men boerde , molk een paar koeien, schonk af en toe een paar borrels, organiseerde dansavonden met de trekharmonica, verrichtte noodslachtingen, mestte wat varkens en in een weiland tegenover de boerderij vierde men vroeger de Rhienderense kermis: landbouwdiversificatie toen het woord nog niet eens bestond. Onder een paar reuzen van beuken- en kastanjebomen is het er in de zomer koel en in de winter met wat bijverwarming een ideale overdekte marktkraam- ontmoetingsplek met dorpspompfunctie.