Bloemen

Proeftuin “Klein Duimpje”

Carla Schunck-Hoefnagels van “Proeftuin Klein Duimpje” verbouwt vaste planten en eenjarigen over het hele bedrijf en maakt daar prachtige biologische veldboeketten van de vollegrond van. Ware bloemenkunstwerken. Sinds zij actief is op het bedrijf is de insectenpopulatie enorm toegenomen en profiteren de bedrijfsbijen daar ook volop van.

Snijbloemenboeketten, bloemen-abonnement, boeketten-op-maat

Het “boekettenseizoen’ met wekelijks steeds andere boeketten loopt vanaf de eerste lenteboeketjes van allerlei bol- en knolgewassen tot aan de laatste dahlia’s in het najaar. De afzet gaat naar Natuurvoedingswinkels en de boerderijwinkel van De Meander, naar bloemen-abonnementen en naar particulieren waarvoor op bestelling boeketten-op-maat kunnen worden gemaakt. Bij haar werk wordt zij ondersteund door haar man Adrie Schunck, die veel wied-, schoffel-,en oogstwerk uit handen neemt en door Femke van Rijsbergen, die helpt bij het bloembindwerk voor de boekettenmakerij.

proeftuin-klein-duimpje

Proeftuin Klein Duimpje is opgericht in 1991 in De Steeg in een tuin bij een villa genaamd Klein Duimpje en heeft na veel omzwervingen op andere locaties in Gelderland sinds 2007 een vast verblijf gevonden op De Meander. Zowel op de huiskavel bij de boerderij -waar voornamelijk vaste planten worden gekweekt – als op de Hogenenk-akker -waar veel eenjarigen op bedden tussen de groenteculturen staan, springen deze bloemen-teelten meteen in het oog en en voegen een belangrijk kleurelement toe aan het landschap.

De samenwerking met Carla Schunck en haar bedrijf is een voorbeeld van een associatieve relatie zoals die op De Meander tussen de in het bedrijf werkende zelfstandige ondernemers nagestreefd wordt. Het onderhouden van zulke associatieve verbanden is een mogelijkheid om de diversiteit van het bedrijf verder te ontwikkelen met ondernemers die voor eigen deelgebieden verantwoordelijk zijn.