Meewerken

Soms is er ruimte voor vrijwilligers om mee te werken op het bedrijf. Het bedrijf is vrijwel vanaf het begin steeds ook een schuiloord geweest voor mensen die op welke manier dan ook even tussen de wielen van de ratrace maatschappij waren geraakt. Ook voor mensen die gewoon tot zichzelf moesten komen om uit te vinden hoe weer verder te kunnen.

meewerken

Het opgenomen worden in het seizoenverloop en de aardse, ambachtelijke werkzaamheden in de landbouw hebben een genezend effect voor wie daarvoor open staat. Landbouw als werkplaats voor (inzicht in) ontwikkeling? Terugkijkend zijn er veel mensen geweest die na een tijdje zichzelf weer bij elkaar konden pakken en hun weg vervolgen. Meestal wanneer je net het gevoel had, dat gaat lekker zo met wieden en schoffelen, planten en voorzaaien …

uit de nieuwsbrief 2008

Wie heeft er af en toe, regelmatig of zelfs misschien op vaste dagen van de week zin en tijd om mee te helpen op de tuin als vrijwilliger? De werkzaamheden zijn o.a. wieden van gewassen, schoffelen, oogsten, planten, appels rapen en plukken (voor het versappen). Opruimen van afgeoogste bonenstokken, compost kruien en nog zo het een en ander. Er is hier altijd wat te doen en te beleven. En er is altijd ruim genoeg van al dat werk. We hebben zelfs meer dan we zelf op kunnen. Zon, regen, warmte, kou, binnen en buiten koffie, leuke werksfeer – het is er allemaal; het is pittig werk (wel vaak laag-bij-de-gronds) en je komt weer in contact met allerlei spieren die je vergeten was. Interesse? Laat het ons weten!