Groentenabonnement

Groentepakket

Met een groentepakket van de Meander kunt u de seizoenen ervaren door ze op te eten. Elke week vers van het land ’s ochtends geoogst, ’s middags staat het pakket klaar. Om een afwisselend seizoensaanbod te kunnen leveren vullen we aan met groenten van collega telers.

Figuur 1 driepersoons- luxe pakket in juli

In Uw pakket zitten 5 groenten. een aantal van 200-250 gram per persoon om maaltijden mee te bereiden, en soms zijn hierbij ook “bijgroenten” zoals komkommer of kruiden.

In een luxe pakket zitten wekelijks nog 4 à 5 extra groentes, vaak de wat luxere keuzes, met nog meer variatie.

Wij bieden ook fruitpakketten of een combinatiepakket aan. In een fruitpakket gaan 4 tot 5 soorten fruit, zoveel mogelijk uit de regio, en in de zomer zo nu en dan ook van eigen bedrijf.

  • Vierpersoons-groente abonnement € 17,00
  • Driepersoons-groente abonnement € 13,50
  • Tweepersoons-groente abonnement € 10,00
  • Eenpersoons-groente abonnement € 7,00
  • Combi-groente en fruit (1 pers.) € 10,00
  • Klein fruitpakket € 7,00
  • Groot fruitpakket € 9,50
  • Luxepakket (2 pers.) € 20,00
  • Luxepakket (3 pers.) € 27,00

De abonnementen kunnen aangevuld worden met andere producten van eigen bedrijf of daarbuiten, zoals: aardappels, uien, eieren en champignons.

Aardappels:  1 kg €2,80 / 2,5 kg  € 6,25

Uien: 1kg €2,40 / 0,5kg €1,20
Eieren: 6 stuks € 2,40 / 10 stuks  €4,00

Champignons: 250 gram €2,25

Bloemen van Happy Flower Farm €7,50 (alleen in het bloemenseizoen)

 

Figuur 1 driepersoons- luxe pakket in juni

Hoe aanmelden?

Dit kan per mail (groenten@demeanderbrummen.nl) of middels het bestelformulier.

Waar kan het pakket opgehaald worden?

Op de boerderij, in Eerbeek, Brummen, Zutphen, Dieren of Arnhem.
Wilt U zelf afhaalpunt zijn, laat het ons dan weten.

Wanneer kan het pakket worden opgehaald ?

Op de boerderij in Brummen kunt u terecht vanaf donderdag 12:00 tot 18:00, op vrijdag tussen 8:00 en 18:00, op zaterdag tussen 8:00 en 14:00 en eventueel op maandag tussen 8:00 en 18:00. zondag is het bedrijf dicht voor afhalen.

Op de andere afhaalpunten staat het pakket op donderdag om 17:00 voor u klaar.

Welke groenten zitten er in een pakket?

Dat is afhankelijk van de tijd van het jaar- bijvoorbeeld:

Voorjaar: raapsteeltjes, rucola, paksoi, sla, andijvie, koolrabi, bosbietjes, bosui,spinazie, snijbiet, winterpostelein, veldsla en mosterdblad. De bladgroenten worden in het vroege voorjaar nog gecombineerd met bewaargroenten – zie onder winter.

Latere voorjaar: tuinbonen, peultjes, verse doperwten en capucijners. Spitskool, bloemkool, broccoli, asperges en rabarber.

Zomer: In de zomer komt hier nog bij: tomaten, komkommers, sperziebonen, snijbonen, courgettes, paprika, aubergine, bosprei, bospeen, knolvenkel, snijbiet, diverse sla.

Najaar: dit is het rijkste moment in het jaar. In uw pakket vindt u dan de zomer vruchtgroenten, gecombineerd met de afrijpende bewaargroenten: sperziebonen, snijbonen, tomaten, courgette, paprika, aubergine, suikermaïs, gewassen peen, andijvie, knolvenkel, diverse sla, pompoenen, zwarte kool, spinazi en koolrabi.

Winter: bewaargroenten zoals pompoenen, wortels, bieten, uien, knolselderij, pastinaken, rode/ witte kool afgewisseld en gecombineerd met verse bladgewassen zoals veldsla, winterpostelein, prei, boerenkool, savooiekool, spruitjes, witlof en schorseneren.

Wat zit er in het fruitpakket?

In aanvulling op uw groente-abonnement kunt u ook een fruit-abonnement bestellen. Het fruit wordt zoveel mogelijk uit de eigen regio betrokken. In het fruitpakket gaan 3 tot 5 soorten: appels, peren, bananen, kiwi’s en citrusvruchten. Ook vindt u in het fruitpakket kleinfruit uit het seizoen zoals aardbeien, frambozen en diverse bessen.

Wat als er een  groente in het pakket zit die ik niet ken?

Op de website kunt u altijd op dinsdag al zien wat er die week in het pakket zit. Op donderdag wordt er daarnaast een online nieuwsbrief verstuurd via de mail. Hiervoor kunt u zich aanmelden op de website, helemaal onderaan de pagina.
In deze nieuwsbrief staat altijd een recept voor één of meerdere groentes die week, alsmede een paar tips voor het gebruik van de eventuele onbekendere groentes. Daarnaast kunt u hierin het reilen en zeilen van het bedrijf meekrijgen, met foto’s, mededelingen en inspiratie.

Hoe gaat het met de betaling?

Abonnees worden verzocht om het bedrag van hun pakket(ten) over te maken op de bankrekening van de Meander, handmatig of per zelf ingestelde automatische overboeking. Dit kan per week of per maand. U ontvangt alle relevante gegevens en mededelingen omtrent de pakketten bij aanmelding.

Hoe wijzigingen doorgeven of opzeggen?

Wijzigingen zoals vakantie, verandering in soort pakket of omvang geeft u door via de mail (groenten@demeanderbrummen.nl) alleen dan kunnen wij garanderen dat dit goed en wel in de administratie verwerkt wordt. aan of afmeldingen via een andere weg (dwz mondeling, telefonisch of op een ander mailadres) kunnen wij niet met garantie verwerken.

ook is het erg belangrijk deze wijzigingen vóór maandag 12 uur aan ons door te geven om het de donderdag van diezelfde week al in te laten gaan. Op deze manier kunnen wij hier rekening mee houden met bestellen en oogsten. Wijzigingen die worden doorgegeven ná maandag 12 uur gaan mee voor de daaropvolgende week.

Er geldt 1 maand opzegtermijn. Vanaf de week dat u zich afmeld volgen er in principe dus nog vier pakketten.  Als u daartoe bereid bent, horen we graag even wat u tot opzegging heeft doen besluiten.

Bij vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact met ons op via mail of telefoon.

De Meander
Zutphensestraat 296
6971 JR, Brummen

Mobiel Lea: 06 39829814
Mobiel Ruben: 06 39496237
Mobiel Marrie: 06 42787419
tel: 0575-564227
email: groenten@demeanderbrummen.nl