Groentenabonnement

Boerderijpakket 

Met een boerderijpakket van de Meander kunt u de seizoenen ervaren door ze op te eten. Elke week vers van het land ’s ochtends geoogst, ’s middags staat het pakket klaar. Om een afwisselend seizoensaanbod te kunnen leveren vullen we aan met groenten van collega tuinders.

In Uw pakket zitten 4 a 5 groenten a 200-250 gram per persoon en bijgroenten zoals komkommers. Zie verderop voor de seizoen samenstelling

  • groot groente-abonnement (4pers) € 16,00
  • middel groente-abonnement (3pers) € 12,00
  • klein groente-abonnement (2 pers) € 9,00
  • eenpersoons combi-abonnement (groente en fruit) € 9,00
  • klein fruitabonnement € 6,00
  • groot fruitabonnement € 8,50
  • culi pakket (2 pers. 10 á 11 groenten)  €20.00
  • culi pakket (3 pers. 10 á 11 groenten)  €30.00

Het culipakket: voor wie in de winter ook wel eens groente zou willen eten van  verder-weg-regio’s in Europa zoals af en toe een komkommer of aubergine of zoete aardappel, kortom meer variatie. U hoeft dan in de winter niet naar een warm land te vliegen maar de groenten die u een zomers vakantiegevoel geven komen gewoon naar u toe. (Overigens gewoon op wielen over de weg- zonder vlieguren).

De abonnementen kunnen aangevuld worden met: aardappels, uien, eieren en champignons en boeketten snijbloemen van het seizoen.

 

groentenabonnement

 

Hoe aanmelden?

Dit kan per mail of middels het bestelformulier

Waar kan het pakket opgehaald worden?

Op de boerderij, in Eerbeek, Brummen of in Zutphen. Wilt U zelf afhaalpunt zijn, laat het ons dan weten.

Wanneer kan het pakket worden opgehaald ?

U kunt vanaf donderdagavond terecht.

Welke groenten zitten er in een pakket?

Dat is afhankelijk van de tijd van het jaar- bijvoorbeeld:

Voorjaar: raapsteeltjes, rucola, paksoi, sla, andijvie, koolrabi, bosbietjes, bosui,spinazie, snijbiet, winterpostelein, veldsla en mosterdblad. De bladgroenten worden in het vroege voorjaar nog gecombineerd met bewaargroenten – zie onder winter.

Latere voorjaar: tuinbonen, peultjes, verse doperwten en capucijners. Spitskool, bloemkool, broccoli, asperges en rabarber.

Zomer: In de zomer komt hier nog bij: tomaten, komkommers, sperziebonen, snijbonen, courgettes, paprika, aubergine, bosprei, bospeen, knolvenkel, snijbiet, diverse sla.

Najaar: dit is het rijkste moment in het jaar. In uw pakket vindt u dan de zomer vruchtgroenten, gecombineerd met de afrijpende bewaargroenten: sperziebonen, snijbonen, tomaten, courgette, paprika, aubergine, suikermaïs, gewassen peen, andijvie, knolvenkel, diverse sla, pompoenen, zwarte kool, spinazi en koolrabi.

Winter: bewaargroenten zoals pompoenen, wortels, bieten, uien, knolselderij, pastinaken, rode/ witte kool afgewisseld en gecombineerd met verse bladgewassen zoals veldsla, winterpostelein, prei, boerenkool, savooiekool, spruitjes, witlof en schorseneren.

Wat zit er in het fruitpakket?

In aanvulling op uw groente-abonnement kunt u ook een fruit-abonnement bestellen. Het fruit wordt zoveel mogelijk uit de eigen regio betrokken. In het fruitpakket gaan 4 à 5 soorten: appels, peren, bananen, kiwi’s en citrusvruchten. Ook vindt u in het fruitpakket kleinfruit uit het seizoen zoals aardbeien frambozen en diverse bessen.

Wat als er een  groente in het pakket zit die ik niet ken?

Iedere week leveren wij bij het groente-abonnement een korte nieuwsbrief “De Meanderaar” met daarin heerlijke recepten voor het bereiden van de geleverde groenten en wetenswaardigheden over tuin en akker. Zo eet boer, burger en zakenman ook wat hij niet kent.

Hoe gaat het met de betaling?

Abonnees worden verzocht om het bedrag van hun pakket(ten) over te maken op de bankrekening van de Meander . Dit kan per week/ maand/ kwartaal/ half of heel jaar naar keuze. Bij voorafbetaling of bij achteraf betaling. U ontvangt alle relevante gegevens en mededelingen omtrent de pakketten bij aanmelding.

Hoe opzeggen wanneer het abonnement niet bevalt?

Er geldt 1 maand opzegtermijn. U dient uiterlijk voor het einde van de maand het abonnement op te zeggen. Als u daartoe bereid bent, horen we graag even wat u tot opzegging heeft doen besluiten.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen:

De Meander
Zutphensestraat 296
6971 JR, Brummen
tel: 0575-564227
email: groenten@demeanderbrummen.nl