Kippen

In de boerderijwinkel worden ook eieren verkocht. Deze komen sinds zomer 2016 weer van  eigen kippen die  scharrelen in de boomgaard. De smaak van hun eieren is onovertroffen, dankzij een uitgebreid en divers voeraanbod.

kip

Uit het verslag van het oogstfeest 2010:

Tijdens het eten vertelde Henk van zijn droom. Die droom bestaat uit een nieuw kippenhok. Want zijn lieve kippen zitten met teveel in een te oncomfortabel hok waar de bloedluizen het toevallig wel erg naar hun zin hebben. Eieren zijn altijd tekort in de winkel, dus is er maar één conclusie: er moet een nieuw hok komen. En dan een goed hok, een mooi hok, een hok een bd-kip waardig. Het is al ontworpen, het kost wat, en Henk wilde dit even in de groep gooien. Het begon meteen een beetje te zoemen daar aan tafel. Eieren van kippen die in een mooi kippenhok wonen, dat willen we toch allemaal!

Het kippenhok

Het kippenhok is in de zomer van 2016 zover afgekomen dat onze honderd gevederde dames – en zeer gewaardeerde medewerksters-gehuisvest konden worden. Tijdens het bouwen ervan werd ons van verschillende kanten verzekerd dat men ook wel in zo’n mooi ‘chalet’ zou willen wonen. Van onze dames – die ook drie heren hebben die oppassen dat alles goed verloopt- hebben we in ieder geval nog geen klachten gehoord.