Meandercourant

Wat er op het land gebeurt:

Er gebeurt ontzettend veel tegenwoordig op de Meander. En alles lijkt aan te trekken en beter te gaan lopen. Het bestellen van boodschappen via de mail loopt goed en ook het pakkettenbestand groeit gestaag. We zijn ontzettend dankbaar voor deze ontwikkelingen. Maar er is nog iets waar we deze week heel erg blij mee zijn..

Ondertussen op de Meander

.. Vorige week heeft Manfred -de man van de koeien- op de Hoogenenk mest opgebracht.
.. De kop is er af op de Hoogenenk! De mest die vorige week door onze man van de koeien Manfred is opgebracht, is ingewerkt.
.. Er is ook een vracht compost gebracht (vorige week al) die is door Ruben op de Hoogenenk verspreid. Nu kan het tuinfeest echt beginnen!
.. Verder zijn de frambozen verplant, er staan nu weer mooie jonge loten prachtig in het gelid.
.. In de kas is de Paksoy nu oogstrijp, de bosuien en snijbiet zijn ook van eigen teelt.
.. Niet te vergeten: Wouter heeft 2 weken geklust aan het afdak van onze schuur, en het is supermooi geworden. Een prachtig afdak waar weer veel gereedschappen opgeborgen kunnen worden.
.. Vierden we met de broers mam’s verjaardag afgelopen zondag 29 maart, we videobelden via internet. (laatste foto).

Deze week in de paketten
zoals u ook weer op de website kon zien https://www.demeanderbrummen.nl/weekinhoud-pakketten/ :

Groente
Paksoy, knolselderij, gekleurde peen, gekleurde snijbiet, bosui.

Extra groente voor het culi pakket:
Uien, knoflook, koolrabi, courgette, trostomaten, peterselie.

Kookinspiratie van Lea

Voor het recept deze week even iets anders. Mijn liefde voor lekker eten komt namelijk niet zomaar uit de lucht gevallen. Eten is van huis uit in mijn familie een belangrijke manier van verbinding geweest. Zo doe ik nu dus op mijn manier iets met lekker eten ( groente verbouwen) en heeft mijn oudste zus Sara een mooie blog met foto’s van recepten die zij maakt en plekken die ze bezoekt. Zo heeft ze ook een mooi stukje en recept geschreven over regenboogsnijbiet, wat deze week in het
pakket te vinden is.
Het recept op haar website is voor tortelloni met geroerbakte snijbiet en mozzarella, maar er staat van alles op, met ook mooie foto’s erbij. Dus als je het leuk vindt:

https://etenvansara.com/2019/04/15/tortelloni-met-snijbiet/

Namens het tuindersgenootschap van De Meander, een heel goede week gewenst. En groeten van de boerderij in Portugal.

Matthijs