Nieuwsbrief week 26

We meanderen krachtig verder, met de volgende mensen

De kracht van de Meander is voelbaar, dat merk je aan alles als je er bent. Er staat een team van aanpakkers, mensen die ieder hun eigen kracht hebben en samen een ondernemend, dynamisch, sociaal geheel vormen dat de schouders onder de visie en de tuinderij zet. Voor de nieuwere lezers, even voorstellen. Voor de al wat langere lezers, even een geheugensteuntje over de stand van zaken.

Mama (Marrie), met 30 jaar ervaring een bron van kennis en expertise en icoon in de winkel. Ronnie, de onvermoeibare bewaker van het overzicht, zet heldere lijnen uit en springt overal bij. Ondersteunt door o.a. Sanne, die na haar werk de planning uitzet en prioriteiten uitstippelt en haar vriend Frans die de Dammkultur meester op de trekker is geworden, waar hij in zijn vrije tijd niet vanaf te slaan is. Pebelle, die bergen werk verzet en hier en daar wat mensen meeneemt naar de Meander om te helpen. Dick, de vrolijke winkelbevoorrader. Fred, met zijn prachtige team van zorgtak ‘in Groene Handen’. Stagiares Pepijn en Victor die met veel leergierigheid grote stappen maken om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Miriam die de pakketten gereed maakt. Het bestuur, gesterkt met nieuwe leden, dat visiegetrouw verder denkt en verder gaat met het plan wat er al lag, het levend landgoed. De zoons helpen hier en daar ook mee op verschillende manieren en waar de tijd hen dat toelaat. En alle andere betrokkenen die op hun manier hun steentje bijdragen, net zoals u dat doet door te kiezen voor onze producten. Wat een pure rijkdom.

Het eerste kampeer-klus-ontspan-weekend zit erop!

De eerste contouren voor de kampeerweekenden in de zomer hebben vorm gekregen, in het eerste oriënterende weekend waarin wat vrienden langs kwamen om de tuinderij eens goed te ontmoeten en het een en ander op de tuin te doen (zie foto).
De weekenden die volgen zouden de volgende invulling kunnen krijgen:
Vrijdag kunnen we al beginnen; tent opzetten, landen, misschien een vuurtje, een drankje. Een tuindersles op zaterdagochtend van Sanne, en dan de dag vullen met wat klussen aanpakken, ieder in zijn eigen kracht, maar ook veel ruimte voor ontspanning, eventueel met een duik in het gat van Brummen (zeker als het warm is, tussen de middag) en heerlijk eten in de tuin met ingrediënten uit de tuin en nagenieten bij een vuurtje. Ook zondag kan op een zelfde manier worden ingevuld, afgezien van de tuindersles.
Iedereen is welkom om te komen, ook als dat maar een dag (deel) is. Gezellig wordt het sowieso en rustgevend, bezinnend en verbindend ook. Wij kijken ernaar uit. Lijkt je het wat om wat te leren over tuinieren, even ontspannen en verbinden? Stuur me -geheel vrijblijvend- een mailtje op matthijswansink@gmail.com.

Meanderaar week 26