Nieuwsbrief week 34

Wat er op het land gebeurt

Zoals u van ons gewend bent, hebben we ons weer niet hoeven te vervelen op de Meanderdeze week. De bestellingen stromen binnen, pakketten moeten worden voorbereid en de winkel bevoorraad, veel oogstwerk weer aan de winkel dus. Maar laten we niet vergeten dat we in de BD wereld veel zitten te stoeien met onkruid.
We waren een beetje bezorgd over de maand september want de aardappels moeten de grond uit en er leek een trekkerrijder te missen, maar dit is ineens opgelost. Ruben komt aankomende zaterdag langs om de aardappels eruit te gooien. Met een hoop extra handen worden de aardappels geraapt en opgeslagen, met name de handen van Fred en twee anderen van In Groene Handen, Ronnie, Frans, Pepijn, Sanne gaat de klus geklaard worden, fantastisch!
Ook zijn er ruim 1600 nieuwe slaplantjes geplant deze week, zodat u ook over een paar weken nog van heerlijke sla kunt genieten van eigen tuin.

Ondertussen op de Meander

.. Is er weer een heerlijk kampeerweekend geweest! Ondanks het weer hebben we met zijn zevenen onder andere heerlijk in de kas gewerkt. De paprika en tomaten planten hebben weer een goeie boost gekregen en het was weer erg gezellig. En daarna natuurlijk heerlijk eten uit eigen tuin. Hartelijk dank voor jullie komst!
.. Zijn de aardappelplanten alvast gebloot (‘gemaaid’) door Frans en Pepijn, zodat ze zaterdag makkelijk gerooid kunnen worden.
.. Staan de kuubskisten al klaar zodat de aardappels erin kunnen zaterdag.
.. Wordt er gewied bij het leven om onze geliefde plantjes te laten winnen van het onkruid.
.. Het kippenhok is weer goed uitgemest en de dames krijgen binnenkort een mooi nieuw ‘bed’ oftewel stok om op te slapen na het incident wat hen van hun nachtrust beroofde.
.. Ben ik erg trots op mam dat ze even wat rust voor zich in kon bouwen op de drukke donderdag. Een fikse bestelling die wel heel veel stress zou hebben opgeleverd kon ze even naast zich neerleggen. Een overwinning, als je het mij vraagt.

Deze week in de paketten

Groentepakketten geheel uit eigen tuin: 
Vers geoogste: bospeen, paprika mix, spinazie, sla, oerkomkommer.

Culi-plus de groenten die hierboven zijn vermeld:
Blauwe bonen, zoete bataat, prei, San Marzano tomaten, bosje selderij

Fruitpakket:
Appels, peren, blauwe bessen

 

Recept: spinazietaart

Ingredienten (in ons geval voor 3 personen- maar we hadden honger):
Pakje bladerdeeg
600-800 gram spinazie
Flinke ui
3 teentjes knoflook
Kwark
3 eieren
Kaas
Peper en zout

Leg de plakjes bladerdeeg uit om te laten ontdooien. Was de spinazie goed en snij het grof. Snij de uien en knoflook fijn en fruit het aan in een pan met wat olijfolie. Voeg nu de Spinazie toe en bak even aan in wat olie totdat het een beetje slinkt. Laat het hierna even uitlekken in een vergiet, anders kan de taart waterig worden. Tik de eieren open in een kom, voeg daar tenminste de helft van de beker kwark (mag ook slagroom of creme fraiche zijn) aan toe en rasp er wat kaas doorheen. Je kan nu ook de spinazie met ui en knoflook hieraan toevoegen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als het bladerdeeg ontdooit is, kun je hier nu je bakvorm mee bedekken. Eventueel kun je de bakvorm nog even invetten met wat boter en dan wat bloem zodat de taart makkelijk loslaat als hij eenmaal uit de oven komt. Als de bakvorm helemaal is bedekt, schenk dan het spinazie/ui/knoflook/ei/kwark/kaas mengsel erin. Een half uurtje in de oven (180C) totdat hij goudbruin kleurt en smullen maar.