Nieuwsbrief week 35

Wat er op het land gebeurt

Er zijn al een hele hoop piepers de grond uit!! Afgelopen zaterdag zijn er flink wat aardappels de grond uit gehaald door Ruben en daarna geraapt door vele handen van Pepijn, Ronnie, Frans Fred en zijn in groene handen krachten koen en Gerrit. Maar liefst 4 kuubskisten vol, wat neerkomt op ongeveer 2800 kilo aardappels, en dat onder de brandende zon. Daarmee zijn we bijna op de helft gekomen van de aardappeloogst, maar er wacht dus nog wel een klusje om het af te maken. Misschien kunnen we nog zo’n dag of weekend organiseren. Ook is er veel veel spinazie en sla gezaaid! zie foto hieronder! Zo kunnen we jullie over een paar weken ook weer van lekker knabbelwaar voorzien.

Ondertussen op de Meander:

.. Wordt er op de achtergrond al nagedacht over het teeltplan van volgend jaar.
.. Is oudste zoon Thomas ook een dag komen bergen verzetten!
.. Is de laatste koolrabi geplant.
.. Kwam Simon even helpen met het maken van de groentepakketten zodat we met wat vrienden naar Vlieland kunnen dit weekend.
.. Zijn we twee prachtige, helaas dode dieren tegengekomen deze week, zie foto’s hieronder.

Deze week in de paketten:

Groentepakketten geheel uit eigen tuin: 
Gekleurde snijbiet, ruthje tomaten, blauwe/groene bonen, prei, courgette.

Culi-plus de groenten die hierboven zijn vermeld:
Eigen gele bieten, aubergine en oerkomkommer, paksoi, groenselderij, tijm.

Fruitpakket:
Appels, bananen, pruimen (soms peren)

Recept:

Vind u het goed om zelf iets leuks te verzinnen met de groente in het pakket deze week? Uw redacteur typt even snel de nieuwsbrief af en pakt dan de trein naar harlingen, om even lekker op vlieland uit te waaien dit weekend. Eetsmakelijk!

Inspiratie: De Meander

Wat is een betere plek om inspiratie op te doen dan gewoon op de Meander zelf? De uitnodigingen voor de open dag op 14 september zijn af en die willen we graag met u delen. Er is een prachtig programma samengesteld met verschillende lezingen. Ook is er zoals u gewend bent kans om verschillende initiatieven uit de buurt te bezoeken bij hun informatiekraampjes, zijn er kinderactiviteiten en een lunch van eigen land. Van harte welkom!

Namens het tuindersgenootschap van De Meander, een goede bekomst en een fijn weekend.

Matthijs