Nieuwsbrief week 22

Beste binnen en buitenlui, binnenstadter, dorpenaar en plattelandbewoner,

Bijen bestuiven bloemen om zo de planten van nieuwe levensimpulsen te voorzien. De onvermoeibare verbinders in het plantenleven; zonder hen, geen bevruchting, en voor de tuinder betekent dat in veel gevallen geen vruchten (tweeslachtige planten daargelaten). Een tuindersbedrijf is dan ook nooit compleet zonder bijen, zo zei pap altijd. Stel je eens voor dat we al dat bestuifwerk zelf zouden moeten oplossen, alsof een tuinder nog niet genoeg te doen heeft, tussen al dat genieten door dan wel natuurlijk.
Bij de Meander proberen wij ook verbinders te zijn, en wel van u met de natuur. Net als de bijen trachten wij u van nieuwe levenskrachten te voorzien van voedsel uit de natuur. Maar naast de groente zelf, worden er hier en daar ook planten van de Meander verspreid, zo ook buiten Brummen.
Enkele geïnteresseerden waren er als de kippen bij om oerkomkommer en tomatenplantjes aan te schaffen die over waren gebleven na het planten in de kas. En geef ze eens ongelijk, ze weten immers watvoor heerlijkheden er vanaf komen, wie wil dat niet in zijn of haar moestuin. Ik kan u vertellen dat ze zelfs tot aan Utrecht zijn verspreid en in de kas voeten in de aarde hebben gekregen en inmiddels de grond uit schieten.
Een beetje van de Meander, in het centrum van Utrecht.

Download de Meanderaar week 22 (pdf)