Vooraankondiging: boomplantdag op de Meander – Maart 2020

Vooraankondiging: boomplantdag op de Meander – Maart 2020

Wanneer: In een nader te bepalen weekend in de tweede helft van maart. Het liefst zo snel mogelijk, maar we zijn afhankelijk van het weer. Momenteel is het helaas nog te nat om het land op te gaan.

Met wie: Iedereen die het leuk vind om mee te helpen! Vele handen maken licht werk, en vele verschillende mensen maken het ongetwijfeld tot een gezellige en verbindende dag! Meldt je daarom nu aan en help ons mee om de biodiversiteit te vergroten. Voor catering wordt gezorgd. Je kunt je onder voorbehoud vast aanmelden door een mailtje te sturen naar demeander.bd@planet.nl.

Meer info: Volgt snel. We mikken in ieder geval op een zaterdag.

Achtergrond:

Op het nieuwe stuk land gaan we de biodiversiteit een boost proberen te geven door verschillende bomen te planten. Dit was onderdeel van wat pap voor ogen had. In de afgelopen jaren zijn er veel bomen gekapt in het gebied aan de Cortenoever in het kader van “ruimte voor de rivier’. Onze intentie is onder andere om deze kap te compenseren, als onderdeel van het vergroten van de biodiversiteit waar stichting het Anker zich hard voor maakt. Het nieuw aangekochte stuk grond heeft nu een landbouwbestemming. Als onderdeel van het plan van het Levend Land Goed wordt een gedeelte van dit stuk grond afgewaardeerd tot bosgrond/natuurgebied. De bomen en struiken die geplant zullen worden verrijken het landschap en maken het tot een aantrekkelijk gebied voor vogels en insecten. Op grotere schaal heeft het een grote impact op het herstellen van de natuurlijke ecosystemen in de buurt.