Meandercourant week 10

Vooraankondiging – boomplantdag
Mocht u het bericht van afgelopen week gemist hebben, kijkt u dan vooral nog even op de agenda: https://www.demeanderbrummen.nl/agenda/

Meandercourant week 10

Zoals de planten op organische wijze groeien op de Meander, zo groeien we ook als mensen op organische manier naar elkaar toe op de Meander. Ruben en Lea worden steeds meer geïntegreerd in de dagelijkse en wekelijkse bezigheden, nu ze ook de meander als basisplek hebben.

Hoe groot is het verschil tussen Nederland en Portugal op het moment. Een verschil tussen regen en zon. Maar ook tussen water en droogte. Konden we het onderling maar een beetje compenseren. Hier loopt het seizoen anders dan in Nederland; vandaag kochten we de eerste aardbeien uit de regio. Daar mogen we in Nederland nog even op wachten. Het hoogseizoen loopt hier door de langere warme periodes ook langer uit, wat veel mogelijkheden biedt voor het telen van gewassen. En kassen zijn hier minder nodig dan op de Meander. Maar uiteraard brengt het ook veel uitdagingen met zich mee.

Ondertussen op de Meander

.. Komen er steeds meer eigen producten in de winkel, zie foto1 hieronder
.. Speelt Ruben in de goot van de kas (foto2)
.. Werden er torenvalkjes gespot rond de valkenkast op de HogenHenk!
.. Spotte Koen een ringslang (foto3)
.. Worden de fruitbomen en de haag op de HogenHenk gesnoeid door IGH (foto4)
.. Wacht IGH op puin van de gemeente om de gaten in het Pierikstraatje bij de Hogenenk te repareren.
.. Werden de gesnoeide wilgentakken (foto5 met Victor) opgehaald om didgeridoos mee te maken door Hugo van Houten, die waarschijnlijk te bewonderen zijn op het komende oogstfeest.

Pakketten

Blijf alstublieft goed erop letten dat u uw eigen naamkaartje inlevert bij het ophalen van de pakketten op de boerderij!  Hartelijk dank!

Deze week in de pakketten, zoals u ook weer op de website kon zien https://www.demeanderbrummen.nl/weekinhoud-pakketten/ :

Groente
Andijvie, winterpostelein, knolselderij, rode kool, koolrabi

Extra groente voor het culi pakket:
Bloemkool, tijm, spinazie, wortelpeterselie, uien, knoflook, cherry trostomaten.

Fruit
Bananen appels sinaasappels en peren

Inspiratie

Het mannelijke en vrouwelijke vind je overal terug in de natuur. De voortplanting hangt er vanaf; niet alleen bij dieren (en dus ook mensen) maar ook bij planten. We zijn ons misschien niet altijd bewust van het feit hoe belangrijk beiden zijn. En hoe belangrijk het is dat beiden in harmonie zijn, om de ideale omstandigheden te creëren om voort te planten zodat de natuur haar cycli kan volbrengen. Ook wij als mensen hebben ieder het mannelijke en vrouwelijke in ons. Niet alleen biologisch gezien, maar ook de eigenschappen die we meedragen. We worden opgevoed in een samenleving die mannelijkheid en vrouwelijkheid een bepaalde invulling en lading meegeeft. Maar wat houdt het nu eigenlijk echt in? Bewust stilstaan bij de patronen die ons worden aangeleerd, geeft de mogelijkheid om op nieuwe manieren te kijken. En om met open blik in het leven te staan en anderen te benaderen.

Namens het tuindersgenootschap van De Meander, een heel goede week gewenst.

Matthijs